Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
30 maart 2014
In onze rubriek 'Nijmegen Toen en Nu' plaatsen we een foto van 'toen' en een foto van 'nu' vanuit hetzelfde perspectief. Aangevuld met informatie over de betreffende locatie. Vandaag is de Hertogstraat aan de beurt

De brandweer had een kazerne aan de Hertogstraat tot begin jaren vijftig. Daarna verhuisde de dienst naar de Thijmstraat en in 1980 naar de huidige brandweerkazerne aan de Professor Bellfroidstraat. In de tijd dat de oude foto gemaakt is deed het pand al geen dienst meer als kazerne, gezien de auto links voor op de foto. Dat is een Morris Minor 1000 die gemaakt werd tussen 1956 en 1971.

Het pand aan de Hertogstraat is in 1962 gesloopt en vervangen door een winkelpand waarin jarenlang v.d. Stad, een handel in bouwmaterialen zat.

De boom linksvoor is de 'Wilhelminaboom', gepland in 1898 ter ere van de inhuldiging van koningin Wilhelmina. De linde heeft inmiddels plaats gemaakt voor een andere boom maar het gietijzeren hek stamt nog wel uit die tijd. In 2007 heeft men bij de herstructurering van het plein restanten gevonden van de oude Hertsteegpoort. De oude foto komt uit een privé-collectie en is omstreeks 1960 gemaakt.


OPROEP
 
Onze redactie is op zoek naar oude foto's van Nijmegen. Deze willen we graag ontvangen met jaartal, straatnaam en eventuele info. Mail deze naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl  Uiteraard wordt uw naam vermeld bij plaatsing.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties