Nieuw onderkomen KWJ Brakkenstein

Van onze redactie
29 maart 2014
Burgemeester Hubert Bruls opende vanmiddag aan de D'Almarasweg het nieuwe gebouw van de KWJ  (Katholieke Werkende Jongeren) Brakkenstein. Onder ruime belangstelling onthulde de eerste burger een gevelsteen en gaf daarmee de vereniging weer een vaste plek.

Daarmee kan de KWJ weer vooruit in hun streven om de kinderen en de jongeren in de wijk Brakkenstein een plek te geven met een dak boven hun hoofd waar ze onder begeleiding zichzelf kunnen ontplooien door middel van allerlei activiteiten.
 
Oud jongeren werker Johan Seeling: "Ons eerste gebouw is geopend in 1963. Dat was op de plek waar nu het nieuwe wijkje is, Hoefslag en Parkzoom. Dit gebouw brandde in 1977 af. De oorzaak was een defecte oliekachel. Toen hebben we een grote directiekeet gekocht en een stukje verder weer helemaal opgebouwd. Dit 2e gebouw werd in 1980 geopend. In 1997 is dit gebouw ook brand ontstaan door een paar brandbommen. We moesten daar weg i.v.m. de bouw van het bovengenoemde nieuwe wijkje. Er was geen andere locatie voor ons. Tot 1999 was er veel overlast door de jeugd omdat ze geen thuishaven meer hadden. Toen konden we in combinatie met Eigenwijs het bekende Pleintje verbouwen en openen. In het Pleintje veranderde de functie meer en meer tot wijkcentrum. Er kwam een senioren dependance in van de Lindenberg. Het werd een repetitieruimte voor vele bands en er werden cursussen gegeven. Ook werd het een een vergaderruimte voor de wijk. Dat is dus de huidige doelstelling. Het is meer een wijkcentrum van de wijk Brakkenstein zonder onze doelgroepen,kinderen en jongeren, uit oog te verliezen. Hun activiteiten hebben altijd voorrang. Dat zal ook de doelstelling zijn in het nieuwe gebouw".

Als felicitatie ontving de Brakkensteinse jeugd een slagroomtaart van de burgemeester. Bewoners van de wijk Brakkenstein kunnen onder de voorwaarden die ook voor wijkcentra gelden gebruik maken van de ruimte en de daarbij horende faciliteiten.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties