Openingsfeest Primark op Plein 1944

Van onze redactie
31 maart 2014
Het 7e filiaal in Nederland van Primark ,van oorsprong een Ierse winkelketen, heeft vandaag in Nijmegen haar deuren geopend aan het vernieuwde Plein 1944. Het plein was net op tijd klaar om de verwachte stroom klanten op te vangen.

De Ierse directrice Breege O'Donoghue ontving burgemeester Bruls en enkele wethouders. In haar toespraak in het Nederlands roemde ze Nederland, Nijmegen en haar nieuwe medewerkers. Als dank voor de inzet van haar nieuwe mensen tijdens het inrichten van de winkel bood zij een personeelsfeest aan.


Ondanks dat de Primark ook een heren- en interieurafdeling heeft laten oudere filialen zien dat het grootste gedeelte van de klanten meisjes en jonge vrouwen zijn.


Primark staat bekend om eenvoudige kleding dat voor een lage prijs van de hand gaat. Door grote hoeveelheden met een kleine marge te verkopen, de administratieve afdeling efficiënt te laten werken en scherp in te kopen maakt de onderneming een goed bedrijfsresultaat.


Toch houdt het bedrijf de arbeidsomstandigheden en milieueisen van leveranciers in de goedkope lonen landen nauwlettend in de gaten.


De Primark blijkt landelijk gezien een publiekstrekker voor het hele centrum van de plaats waar een filiaal is. In Zaandam werd in 2011 een Primark geopend waarna de bezoekers aantal aan het centrum van de Noord-Hollandse stad met 10 % steeg. Of dat in Nijmegen ook het geval zal zijn valt nog te bezien mede omdat de Arnhemse Bijenkorf ook een filiaal van de Ierse kledinggigant wordt.



Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties