Drie jaar cel voor mensenhandel en steunfraude

Van onze redactie
1 april 2014

De rechtbank Gelderland heeft een 35-jarige Nijmegenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor mensenhandel en steunfraude. Daarnaast moet verdachte aan beide slachtoffers een schadevergoeding betalen.

De man had twee vrouwen bewogen zich te prostitueren en vrijwel al het daarmee verdiende geld aan hem te geven. Om de vrouwen daartoe te bewegen mishandelde hij ze en dreigde hij met nog meer geweld. Ook gaf hij de vrouwen, die drugsverslaafd waren, cocaïne en controleerde hij ze continu als ze aan het werk waren bij de tippelzone. De man creëerde zo een afhankelijkheidssituatie waaraan zijn slachtoffers zich niet konden onttrekken.  Daarnaast had verdachte een bijstandsuitkering waarbij hij de inkomsten die hij van de vrouwen kreeg niet opgaf bij de gemeente.

Eis

De officier van justitie had acht jaar gevangenisstraf geëist, maar de duur van de periode waarin het misdrijf zich volgens de officier afspeelde, kon door de rechtbank niet worden vastgesteld. De rechtbank achtte bij een van de slachtoffers een veel kortere periode bewezen. Daarnaast heeft de rechtbank gekeken naar straffen die in vergelijkbare gevallen worden opgelegd.


Dit bericht delen:

Advertenties