Konikpaard op het bruggetje 1 april grap

Van onze redactie
1 april 2014
Veel mensen hadden wel door dat onze berichtgeving over het half wilde paard op het nieuwe wandelbruggetje een 1 april grap was. Toch kwamen meerdere mensen even een kijkje nemen onder de Waalbrug en daarbij bedoelen we niet de wandelaars en hardlopers die daar normaal te zien zijn. De brand die vannacht woedde op de Vlietberg waardoor het paard opgeschrikt zou zijn paste goed in ons straatje en maakte het bericht wellicht geloofwaardiger.

Sociale Media

Op Facebook en Twitter werd er ook massaal gereageerd op onze post. Ooysedijk-Nijmegen tweette: "Je zou bijna denken/hopen dat dit een 1 april grap is". Zelfs de gemeente Nijmegen nam de moeite ons bericht te retweeten even als wijkagent William Nijland. Ellen gaf op onze site aan dat er gebruik van het kuddedier-effect gemaakt moest worden en Anne vond het inzetten van een hijskraan maar niets. Ook op Facebook lieten onze lezers zich niet onbetuigd.

De reacties die verwezen naar de datum van vandaag hebben we even 'geparkeerd' om onze goedgelovige medemens mee te laten denken over een oplossing. Patricia dacht dat het met een paar brokken wel zou lukken het arme dier van de burg te krijgen en anderen hadden medelijden met het paard omdat het bruggetje zo wiebelt. Ook waren er enkele lezers die het spelletje meespeelden, zoals Paul:"Het paard heeft zich proberen om te draaien en staat nu klem. Hoop dat het arme dier snel uit zijn benarde positie verlost word!".

Eva Viers

De foto van het paard op de brug is gemonteerd door onze fotograaf Ger Neijenhuyzen en de naam Eva Viers slaat op de 1e vrouw voor Eva en Viers op de 4e maand. Of bovenstaande reacties allemaal serieus bedoelt zijn weten we natuurlijk niet, het kan ook zijn dat we in ons eigen grapje getrapt zijn, maar het maakt de dag wel een stukje leuker.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties